Ana SayfaNamaz İlmihaliSehiv Secdesi Ne Demek

Sehiv Secdesi Ne Demek

Sehiv secdesi ne demektir?

Sehiv secdesi; unutma, yanılma secdesi demektir.

Namazda unutma veya yanılma sebebiyle bir farzın geciktirilmesi, öne alınması ya da vaciplerden birinin geciktirilmesi, terk edilmesi durumunda arka arkaya yapılması gereken iki secdeye denir.

Sehiv secdesi için, namazın son oturuşunda “Ettehiyyâtü” duası okunduktan sonra sağ tarafa selam verilir, sonra secdeye gidilir. Birbirini takip eden iki secde yapıldıktan sonra tekrar oturulur.

“Ettehiyyâtü”, “Allahümme salli”, “Allahümme bârik” ve diğer dualar okunduktan sonra selam verilerek namaz tamamlanır.

Sehiv Secdesi Nasıl Yapılır
Namaz İlmihali

Tesettürün İki Yönü

İslam’da kadının tesettürü (örtünmek) teabbudî midir, ahlakî midir. Yoksa hem teabbudî hem ahlakî midir?

Mirasçıya Vasiyet Yapılabilir mi

Mirasçı olan kimselere vasiyet yapılabilir mi? İslâm’a göre bir kişinin mirasçılarından biri lehine vasiyette bulunması câiz midir?

Kısasa Kim Karar Verir, Cezayı Kim Uygular

Kısas uygulanıp uygulanmayacağına kim karar verir? Kısas cezasını kim uygular?

Kasten Adam Öldürmenin Cezası Nedir

Bir insanı kasten öldürmenin cezası nedir?

Kur’an-ı Kerim Sünnet Olmadan Anlaşılabilir mi

“Dininizi rivayetlerden değil, âyetlerden öğrenin” diyerek dinin yalnızca Kur’an-ı Kerim’den öğrenilmesi gerektiğini savunanlar var. Kur’an, Resûlullah'ın sünneti olmadan doğru bir şekilde anlaşılabilir mi?

Adam Öldürmenin Kefâreti Nedir

Bir insanı hataen öldürmenin kefâreti nedir? Katil kefâreti hakkında bilgi verir misiniz?

Ortak Maldan Bir Şey Aşırmanın Hükmü Nedir

Ortak maldan bir şey çalmanın hükmü nedir?

Kur’an Tercümesiyle Namaz Kılınabilir mi

Kur’an-ı Kerîm'in Tercümesiyle Namaz Kılınabilir mi? Kur’an-ı Kerîm’in mealiyle kılınan Namaz geçerli olur mu?

Modayı Takip Etmek Günah mı

Modayı takip etmenin günahı konusunda bilgi almak istiyorum.

Anadilde Namaz Kılınabilir mi

Anadilde Namaz Kılınabilir mi? Kişi, namazda Kur’ân-ı Kerîm’in Arapça aslını okumak yerine kendi lisanındaki mealini okursa, kıldığı namaz geçerli olur mu?

Ruh Mahluk mudur

Ruh mahluk mudur? Bu konuda İslam âlimleri ne demiştir?

Zina ve Livâta

Zina ve Livâta büyük günahlardandır.