Ana SayfaAraf SuresiCennettekiler Cehennemdekilere Sesleniyor, Araf Suresi 44-45

Cennettekiler Cehennemdekilere Sesleniyor, Araf Suresi 44-45

Cennettekiler Cehennemdekilere Seslendi

44: Bir de cennetlikler, cehennemliklere şöyle seslenirler: «Gerçekten biz, Rabbimizin bize vadettiğinin gerçek olduğunu bulduk. Siz de Rabbinizin size vadettiğinin gerçek olduğunu buldunuz mu?» Onlar da: «Evet» derler. Derken aralarında bir çağırıcı şöyle bağırmaya başlar: «Allah’ın laneti o zalimlerin üstüne olsun!

45: Ki, Allah’ı yolundan alıkoyarlar ve onu eğip bükmek isterler ve onlar ahireti de inkar eden kafirlerdi.»

Adam Öldürmenin Kefâreti Nedir

Bir insanı hataen öldürmenin kefâreti nedir? Katil kefâreti hakkında bilgi verir misiniz?

Ortak Maldan Bir Şey Aşırmanın Hükmü Nedir

Ortak maldan bir şey çalmanın hükmü nedir?

Kul Hakkı Bulunan Günahlarda Tövbe Etmek Yeterli midir

Kul hakkı içeren bir günahı işleyen kimsenin tövbe etmesi yeterli olur mu?

Seferilik Nerede Başlar

Seferilik nerede başlar?

Yemin Kefareti İçin Oruç Peş Peşe mi Tutulmalı

Yemin kefareti için tutulacak oruç peş peşe mi olmalıdır? Yeminini bozan kişi yemin kefâreti için oruç tutarken ara verebilir mi?

Ehl-i Sünnet Ne Demek

Ehl-i Sünnet Ne Demektir?

Mal Sahibi Hırsızı Affederse El Kesme Cezası Düşer mi

Hırsızlık yapan kimse, çaldığı malın sahibi tarafından affedilirse kendisine uygulanacak el kesme cezası düşer mi?

Namazda Unutarak Fazla veya Eksik Kılmak

Namazda unutarak eksik veya fazla kılan kişi ne yapmalıdır?

Borçlu Olduğum Kişi Öldü, Borcumu Nasıl Ödemeliyim

Birisinden emanet para aldım. Bu paranın bir kısmını ödedim, sonra bu kişi vefat etti. Borcumun kalan kısmından bir miktar da çocuklarına verdim. Alacaklının eşi, çocuklara para vermemi istemiyor, bir hayır kurumuna ver, diyor. Ne yapmalıyım.

Mozartın Zırt Pırt Makamına Kurban Edilen Salât-ı Ümmiye

Mozart makamına kurban edilen Salât-ı Ümmiye duası

Kâfire, Kâfir Demek

Kâfir olan kişiye Kâfir demek yanlış mıdır.

Miras Paylaşımında Yapılan Haksızlıklar

Hayırlı günler biz iki kız iki erkek dört kardeşiz. Erkek kardeşler küçük; yapımında biz kızların çalışıp katkısı olduğu babadan kalma bir evimiz var. Babam yaşarken ölümünden sonra hakkımızı almamamız halinde bize hakkını helal etmeyeceğini söylüyordu buna rağmen 20 yıl önce babam vefat edince manevi baskı sonucu (kızlar miras alırsa bir daha kardeş kapısında işleri olmaz, bir daha evimize gelemezler vb. gibi) gönül hoşnutluğu olmadan hakkımızı devrettik. Hatta ablam istemiyordu ben verince o da vermek zorunda kaldı. Mirastan vazgeçtik ama 20 yıldır doğru dürüst kardeş yüzü görmedik bayramdan bayrama zor geliyorlar kendi çıkarları olmadan kardeş olduğumuz akıllarına gelmiyor. Şimdi evi müteahhite veriyorlar ve dört daire alacaklar yine de memnun olmadıkları için açgözlülüklerine kızıp hukuken bir hak iddia edemeyeceğimi bildiğim halde biraz gözlerini korkutup onları denemek için ablamla birlikte 3'te 2'si onların, 3'te biri iki kızın olacak şekilde hakkımızı istediğimizi söyledik. Kıyameti kopardılar ve görüşmeyi tamamen kestiler. Size sorum biz hakkımızı almak için diretip de hakkımızı vermedikleri takdirde hukuken olmasa da ALLAH katında bu vebali onlara yüklersek doğru olur mu? Aradan çok zaman geçtiği için hak talep etmemiz caiz midir?