Ana SayfaDini Meselelerİnsanın Beyni Çöplük Değil

İnsanın Beyni Çöplük Değil

İnsanın Beyni Çöplük Değildir!

Adam Öldürmenin Kefâreti Nedir

Bir insanı hataen öldürmenin kefâreti nedir? Katil kefâreti hakkında bilgi verir misiniz?

Ortak Maldan Bir Şey Aşırmanın Hükmü Nedir

Ortak maldan bir şey çalmanın hükmü nedir?

Kul Hakkı Bulunan Günahlarda Tövbe Etmek Yeterli midir

Kul hakkı içeren bir günahı işleyen kimsenin tövbe etmesi yeterli olur mu?

Yemin Kefareti İçin Oruç Peş Peşe mi Tutulmalı

Yemin kefareti için tutulacak oruç peş peşe mi olmalıdır? Yeminini bozan kişi yemin kefâreti için oruç tutarken ara verebilir mi?

Ehl-i Sünnet Ne Demek

Ehl-i Sünnet Ne Demektir?

Mal Sahibi Hırsızı Affederse El Kesme Cezası Düşer mi

Hırsızlık yapan kimse, çaldığı malın sahibi tarafından affedilirse kendisine uygulanacak el kesme cezası düşer mi?

Eşine Boşsun Diyen Kişinin Niyetine Bakılır mı

Bir erkek eşine “Boşsun” veya “Ben seni boşadım” gibi açıkça boşamayı ifade eden sözler söylese ne olur? Bu sözleri söyleyen kişinin ben boşamayı kastetmedim demesi dikkate alınır mı?

Hadisler Peygamberimizden İkiyüz Yıl Sonra mı Yazıldı

Hadis-i Şerifler'in, Peygamberimizden 200 yıl sonra yazıldığı iddiası doğru mudur?

Kadınların Mezar Ziyaret Etmeleri

Kadınların Mezar Ziyaret Etmeleri doğru mudur, Süleyman Ramazanoğlu cevaplıyor.

Saç Ekimi Yaptırmak Caiz midir

Hocam, saç ekimi yaptırmak caiz midir, değil midir. Bazı Hocalar caizdir diyor, bazı Hocalar caiz olmadığını söylüyor. Ne yapmak gerekir.

Anne Baba Hakkı, Kardeş Hakkı

Annem ve babam boşandı. Anneme maddi hiç destek vermeden sokağa attı, annemin maddi hiç bir gelir yok. Bu dönemde ben ve annem sokakta kaldık. Biz dört kardeşiz. Diğer Kardeşler evlilerdi. Daha sonra ben çalışarak 25 yıla yakın bir süre anneme baktım ve kardeşlerden hiç bir maddi ve manevi destek alamadım. Annem bir ay önce bir ameliyat geçirdi ve diğer kardeşlerim geçmiş olsun demeye bile gelmedi. Anneme bakmak için işten ayrılmak zorunda kaldım. Annem aramadıkları için çok üzüldü ve ağladı. Hocama sorum, annemin evlat hakkı ve benim kardeş hakkımın dinimizdeki yeri nedir.

Tadil-i Erkan Ne Demek

Tadil-i erkan ne demektir?