İmam-Hatip Okulları, Yüksek İslam Enstitüleri, İlahiyat Fakülteleri ve İslâmî İlimler Fakülteleri..
Bu ülkede gecesini gündüzüne katan bir grup mücadeleci, çilekeş ve fedakâr Müslüman tarafından zor şartlar altında açılmıştır.
Mütedeyyin Müslüman milletimizin maddî ve mânevî destekleriyle bu kurumlar ülke sathına yayılmıştır.
Açılışları, eğitim müfredatına kabul edilmeleri, yaygınlaştırılmaları, yaşatılmaları ve ayakta kalmaları hiç de kolay olmamıştır.
Bu gayretlerin bereketi olarak Türkiye’de, erkeğiyle kızıyla şuurlu bir İmam-Hatip ve İlahiyat nesli yetişmiştir.
Saçının telini bile göstermeyen, entarisi topuklarına kadar inen, başlarına sardıkları başörtüleriyle başlarını ve göğüslerini sarıp gizleyen şuurlu kızlar yetişmiş ve yaşamıştır bu ülkede.
Namahreme bakmayan ve başkasının namusunu kendi namusu gibi koruyan şuurlu erkek nesli yetişmiş ve yaşamıştır bu ülkede.
Şimdi ne oldu da o şuurlu, iffetli, edepli ve hayalı genç neslin yerini, perişan, pejmürde, edepsiz ve hayasız âşüfteler almaya başladı?
Niye ve neden?
İmam-Hatip okulları ve İlahiyat Fakültelerinden mezun olan herkes, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almasa da, bu şuuru korumalıdır.
Ve bu şuuru koruyanlar vardır; inşallah var olmaya devam edeceklerdir.
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev alacak olanlar ise mutlaka İmam-Hatip okullarından, İlahiyat Fakültelerinden veya İslâmî İlimler Fakültelerinden mezun olanlardan seçilir.
Milli eğitime bağlı eğitim kurumlarında Tefsir, Hadis, Fıkıh, Arapça, Siyer, Din ve Ahlak derslerini okutacak eğitim elemanları da İlahiyat Fakültelerinden mezun olanlardan seçilmektedir.
Bundan dolayı İmam-Hatip okullarının ve İlahiyat Fakültelerinin yeri milletimiz nezdinde farklıdır ve büyüktür.
Bu farklılığın korunması çok mühimdir.
Eğitim kurumlarında İslâm’ı ve İslâm’ın ahkâmını öğretme konumunda olanlar..
Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurumlarda İslâm’ı hem öğretme hem de uygulama konumunda olanlar..
Öncelikli olarak İslâm’ın hükümlerini kendileri uygulamalı ve kendileri yaşamalıdır.
Başta İmam-Hatip ve İlahiyat nesli olmak üzere, bütün eğitim kurumlarında yetişen nesilleri Allah Celle Celâlühü İslâm şuuru içinde dâim eylesin.
Bütün iyiliklerde ve hayırlarda Allah Celle Celâlühü muvaffak eylesin.
İmam-Hatip ve İlahiyat şuurundan uzaklaşan âşüftelere ve berduşlara hidayet ihsan eylesin.
Herkesi hidayette, istikamette ve rızasında dâim eylesin.
Âmîn.