Ana SayfaAraf SuresiDoğru Yoldan Saptıranlar, Araf Suresi 38-39

Doğru Yoldan Saptıranlar, Araf Suresi 38-39

Bizi Bunlar Saptırdı Diyecekler

38: Girin bakalım cinlerden ve insanlardan sizden önce geçen milletlerin arasında ateşe! der. Her millet girdikçe, kendilerine uyup sapıklığa düştüğü yoldaşlarına lanet eder. Sonunda hepsi orada birbirlerine ulanırlar. Sonrakileri, öndekileri göstererek: «Ey Rabbimiz, işte şunlar bizi yoldan çıkardılar; onun için onlara ateşten iki katlı azap ver!» derler. Allah: «Her birinize iki katlı, fakat bilmiyorsunuz.» der.

39: Öndekiler de sonrakilere: «Sizin bize karşı hiçbir üstünlüğünüz olmadı. Artık kendi kazancınızın cezası olarak tadın azabı.» derler.

Adam Öldürmenin Kefâreti Nedir

Bir insanı hataen öldürmenin kefâreti nedir? Katil kefâreti hakkında bilgi verir misiniz?

Ortak Maldan Bir Şey Aşırmanın Hükmü Nedir

Ortak maldan bir şey çalmanın hükmü nedir?

Kul Hakkı Bulunan Günahlarda Tövbe Etmek Yeterli midir

Kul hakkı içeren bir günahı işleyen kimsenin tövbe etmesi yeterli olur mu?

Yemin Kefareti İçin Oruç Peş Peşe mi Tutulmalı

Yemin kefareti için tutulacak oruç peş peşe mi olmalıdır? Yeminini bozan kişi yemin kefâreti için oruç tutarken ara verebilir mi?

Ehl-i Sünnet Ne Demek

Ehl-i Sünnet Ne Demektir?

Mal Sahibi Hırsızı Affederse El Kesme Cezası Düşer mi

Hırsızlık yapan kimse, çaldığı malın sahibi tarafından affedilirse kendisine uygulanacak el kesme cezası düşer mi?

Eşine Boşsun Diyen Kişinin Niyetine Bakılır mı

Bir erkek eşine “Boşsun” veya “Ben seni boşadım” gibi açıkça boşamayı ifade eden sözler söylese ne olur? Bu sözleri söyleyen kişinin ben boşamayı kastetmedim demesi dikkate alınır mı?

Öşür Ne Demek

Öşür Ne Demektir?

Kabir Azabı Var mıdır

Kabir Azabı Var mıdır. Ölen kişi kabirde azap görür mü?

Aklın Görevi Vahye Tâbi Olmaktır

Aklın görevi vahye tâbi olmaktır

Manasını Bilmeden Kur’an Okumak İbadet midir

Kur'an-ı Kerim'i manasını bilmeden okumak ibadet midir? Kur'an-ı Kerim'i Arapça okuyup manasını bilmeyen bir kimse sevap kazanır mı? İbadet sadece manasını anlayarak okumakla mı gerçekleşir?

Tarikatlarda Uygulanan Şişleme Dinimizde Caiz midir

Bazı tarikatlarda uygulanan, kişinin kendini şişlemesi dinimize göre caiz midir?

Eşi Ölen Kadın Yeniden Evlenebilir mi

Kocası ölen kadın yeniden evlenebilir mi? Yeni bir evlilik için belli bir süre geçmesi mi gerekir?