Ana SayfaFetvaYazılı FetvaZina Yapanın Eşi İle Arasındaki Nikah Düşer mi?

Zina Yapanın Eşi İle Arasındaki Nikah Düşer mi?

Hocam, zina yapan kişinin eşi ile arasındaki nikah düşer mi? Talaklardan bir talak gider, iki talak ile nikah devam mı eder?

Müslümanın üç yönden dokunulmazlığı vardır, canına dokunulmaz, malına dokunulmaz, bir de ırz ve namusuna dokunulmaz.

Zina etmek bildiğiniz gibi Kebâirdir, yani büyük günahtır. Zina eden kişi hem Allah’ın koyduğu nehyi yani yasağı çiğnemiştir, hem de başkasının ırzına dokunmuştur. Dolayısıyla zina etmek, zina edenin dokunulmazlığını düşürür.

Zina eden kişi, İslam’a göre zina edene verilmesi gereken cezayı hak etmiş olur. Bu cezayı da kişiler değil, toplum adına devlet verir.

Zina eden kişi, zina etmeyi helâl sayarsa, bu durumda hem dini gider hem de talakların hepsi gider.

Fakat, helal saymayıp, haram olduğuna inanarak yaptığı takdirde, yukarıda ifade edildiği gibi cezası ağır olur ama nikah düşmez, talak eksilmez.

Adam Öldürmenin Kefâreti Nedir

Bir insanı hataen öldürmenin kefâreti nedir? Katil kefâreti hakkında bilgi verir misiniz?

Ortak Maldan Bir Şey Aşırmanın Hükmü Nedir

Ortak maldan bir şey çalmanın hükmü nedir?

Kul Hakkı Bulunan Günahlarda Tövbe Etmek Yeterli midir

Kul hakkı içeren bir günahı işleyen kimsenin tövbe etmesi yeterli olur mu?

Yemin Kefareti İçin Oruç Peş Peşe mi Tutulmalı

Yemin kefareti için tutulacak oruç peş peşe mi olmalıdır? Yeminini bozan kişi yemin kefâreti için oruç tutarken ara verebilir mi?

Ehl-i Sünnet Ne Demek

Ehl-i Sünnet Ne Demektir?

Mal Sahibi Hırsızı Affederse El Kesme Cezası Düşer mi

Hırsızlık yapan kimse, çaldığı malın sahibi tarafından affedilirse kendisine uygulanacak el kesme cezası düşer mi?

Eşine Boşsun Diyen Kişinin Niyetine Bakılır mı

Bir erkek eşine “Boşsun” veya “Ben seni boşadım” gibi açıkça boşamayı ifade eden sözler söylese ne olur? Bu sözleri söyleyen kişinin ben boşamayı kastetmedim demesi dikkate alınır mı?

Bir Hutbe Vesilesiyle

Uzun zamandır beklenen bir Hutbeydi.

Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır

Tilavet secdesi nasıl yapılır?

Vakıf ve İbtida

Vakıf ve İbtida kuralları

Cünüp Olarak Sabahlamak Oruca Zarar Verir mi

Ramazan günü uyuyan ve uykusunda cünüp olan kişi, cünüp olarak sabahlasa orucu bozulur mu?